Skaffa städhjälp?

Jag funderar starkt på att skaffa städhjälp. För nu är jag så himla trött på det eviga städandet varje fredag efter jobbet. När man kommer hem och är trött och sliten efter en veckas hårt jobb är det bara att börja dra fram dammtrasa och dammsugare. Oftast kan jag inte slappna av förrän vid 8-tiden och då somnar jag direkt vid TV-n.

Visst vore det underbart att på fredagen komma hem till ett nystädat och fräscht hus och direkt kunna koppla av med ett glas vin och lite matlagning.

Jag har nu kollat runt och hittat ett företag som verkar passa mig perfekt. Företaget heter Dammråttan och hjälper till med alla möjliga städtjänster.

Dammråttan

Dammråttan erbjuder städtjänster för både företag och privatpersoner. De verkar vara väldigt serviceinriktade och kan anpassa sina städtjänster så att de passar just dig. Jag skulle väldigt gärna få hjälp med att vattna mina blommor också och det verkar inte vara något problem.

Annat som Dammråttan kan utföra är fönsterputsning, flyttstädning, byggstädning och trappstädning. De kan också utföra golvvård, dvs ta hand om ditt golv så att det ser nytt och fräscht ut igen.

Har du ett företag kan Dammråttan städa, vårda golv, putsa fönster och desinficera dina lokaler.

Rut-avdrag för städtjänster

När man som privatperson anlitar städhjälp kan man utnyttja Rut-avdraget. Det innebär att man bara betalar 50% av arbetskostnaden för tjänsten. Maxtaket för Rut- och rot-avdrag är 75 000 kr per person och år.

Det skulle alltså inte bli så dyrt att anlita dem för hemstädningen. Det känns givet att jag ska kontakta dem och se till att få mitt hus städat professionellt åtminstone varannan vecka.