Musiknoter är till för att bringa glädje!

Och det gör det verkligen hemma hos oss. Sedan vi var små så har både mamma och pappa spelat och dansat och sjungit till både radio, LP-skivor, cd-skivor så att det bara hoppar musiknoter ur öronen. För när det kommer till olika musiknoter så är det så fantastiskt tycker jag. Att detta kan bringa så mycket glädje. Att olika melodier, dur eller moll, kan skapa känslor åt ena eller andra hållet och kanske till och med åt olika håll för dig och mig – även om vi lyssnar på exakt samma musiknoter som hoppar ur högtalarna. Jag blir i alla fall glad när jag tänker på dessa stunder under min uppväxt och vill verkligen ta med mig detta till mina barn i framtiden.

Kan du spela efter musiknoter?

Ja men den frågan får jag ändå ganska ofta eftersom mina föräldrar var musiker. Men jag kan spela säger jag alltid. Men enligt en musiker så skulle jag säkert inte kunna spela. Jag kan inte spela noter, läsa av ackord eller har egentligen knappt någon taktkänsla. Men det som gör att jag kan spela, enligt mig, är ju att jag känner en känsla. Jag känner en känsla som gör mig kanske extra glad, jag kanske blir nedstämd, arg, eller bara helt medioker. Oavsett så ger musik mig alltid en känsla och det räknar jag till att också kunna skapa musiknoter genom att spela ett instrument utan att man faktiskt spelar utifrån en notbok eller liknande. Vi ser såklart olika på detta men det är ju just detta som är härligt med musik – det är helt okej! Vi gillar olika, känner olika, men oavsett så delar vi känslan när den där bästa låten, enligt en själv, kommer på och det går ett lyckorus genom hela kroppen – helt fantastiskt!