Sommarens projekt – att renovera trädgården

Vi har precis köpt oss en underbar liten sommarstuga i utkanten av Borås och har nu tänkt att spendera större delen av vår semester där för att renovera lite lätt och fixa till trädgården. Stugan är faktiskt i ett väldigt fint skick men ni vet, man vill alltid personifiera det lite och göra om det till sin egen stil. Lite värre är det dock med trädgården och jag har insett att vi måste kontakta en arborist i Borås för att få experthjälp med detta.

Fälla träd och fräsa bort stubbar i trädgården

För det första har vi två stora träd precis intill altanen och det kommer falla kopiösa mängder löv till hösten om inte vi tar bort dom. Dom skymmer även mycket av den härliga kvällssolen och utsikten över vattnet så vi ser bara fördelar med att låta en arborist ta bort dom träden.
Något annat som stör oss mycket är att det står flertalet stubbar i trädgården som ärligt talat bara är i vägen. Vi kommer aldrig kunna klippa gräset på ett smidigt sätt om vi ska fastna i stubbar hela tiden, så även dom har vi bestämt oss för att dom skall väck.

Fruktträd som behöver omvårdnad

Vi har faktiskt turen att ha fyra stycken fruktträd ståendes i nya trädgården också. Dessvärre ser dom väldigt ledsna ut och skulle behöva lite omvårdnad och komma på fötter igen så tror jag det kan bli riktigt bra. Det är tre äppelträd och ett plommonträd. Ni kan ju bara tänka er hur mycket äppelpaj det kommer att bakas här ute framöver! Detta är något vi också kommer låta arboristen ta hand om så att det blir riktigt bra gjort. Själv håller jag mig till att måla om och inreda för det är jag betydligt bättre på än trädgårdsarbete.