Flyttstädning i Linköping

Har du tänkt att flytta och bor i Linköping så kanske du har funderat både på några olika flyttjänster. Hör du till dom som flyttar lite längre bort eller helt enkelt inte har tid eller lust att flyttstäda så har de flesta flyttfirmor den tjänsten. Det finns flera flyttfirmor som erbjuder bra och prisvänlig flyttstädning i Linköping så det är bara att gå in och läsa på om vad som ingår i flyttstädningen och vad du kanske bör göra själv först innan du överlåter resten till flyttfirman.

Vad kan ingå i flyttstädning?

En flyttstädning i Linköping, precis som i andra delar av Sverige, är en grundlig rengöring av din bostad när du flyttar ut. Målet är att lämna bostaden i rent och prydligt skick för nästa inflyttande. Det här är vad du vanligtvis kan förvänta dig av en flyttstädning. Flyttfirman står för dammsugare, moppar, rengöringsprodukter och de redskap som de kan tänkas behöva. Kök brukar vara det som behöver städas mest noggrant (förutom toalett). Här ska ugnen och spisen rengöras, inklusive mikrovågs ugnen. Diskbänken och alla köksluckor torkas av, och kylskåpet och frysen torkas noggrant ur. Alla sopor och mat bör du ha tagit bort innan. Lådor och skafferi torkas ur.

Flyttstädning i övriga rum

I badrummet är det viktigt att det blir ordentligt städat och här rengörs toaletten, badkaret/duschen, handfatet, spegeln och alla övriga ytor i badrummet med medel avsedda för badrum. Finns det eventuellt mögel eller kalkavlagringar bör även dessa tas bort. I övriga rum torkas alla ytor av som bord, hyllor, garderober och eventuella fönsterbrädor. Sedan dammsugs och moppas alla golvytor. I de flesta flyttstädningar ingår även fönsterputs men var säker och checka av detta innan så du inte behöver beställa fönsterputs separat. Kolla också ifall det ingår rengöring av avloppsrör så det inte finns en massa hår och annat skräp som kan orsaka stopp.

Detta är vad som vanligtvis brukar ingå i flyttstädning men det kan säkert finnas fler saker att förhandla om.