Mannen med eldkastare på taket

Ser att det är ett par gubbar uppe på fastigheten i andra änden av vår gata. Eftersom jag ser en man stå med en mindre eldkastare riktad mot taket så tror jag att de håller på och fixar taket med asfalt och tjära. Det är viktigt att se över taket för att undvika fuktskador och mögel. Ett papptak har en viss hållbarhet och bör inspekteras i god tid innan livstiden för materialet löper ut.

Taket de arbetar på är helt plant. Jag förstår inte varför man har ett tak som är helt plant. Det innebär att snön under vintern kommer ligga kvar och skapa ett stort tryck på taket. Bör även samlas rätt mycket skit när det inte är lutande. Apropå skit är det dags för rengöring av kärlen som står utanför huset där de arbetar. Skulle nog säga att en högtrycksspruta och tvättmedel skulle göra susen för att få rent kärlen.

Ett par av mina grannar har investerat i nya soptunnor/kärl som de placerat vid utkanten av sina tomter. Kanske vill de underlätta för sopgubbarna som tömmer kärlen eller så har det kommit nya regler från kommunen kring sopor. Hoppas bara de kommer ihåg att göra rent kärlen, de blir lätt smutsiga efter ett tag. Soppåsar har ju en tendens att läcka och då samlar sig detta i botten på kärlet. När det börjar lukta illa är det dags för en kärltvätt.

Vill minnas att det finns företag som hjälper till att tvätta kärl av olika slag, jag har nog sett en firma som rengjorde soptunnor för en kommun häromåret.

Ska ned en sväng till återvinningscentralen på söndag för att slänga ett par gamla möbler, viss är det smidigt att vi har återvinningscentraler i varje stad där man gratis kan lämna grovsopor som privatperson?