Att anlita flyttfirma

Nästa gång du tänker flytta, ska du då släpa alla dina kartonger in och ut i din bil och köra skytteltrafik fram och tillbaka. Eller har du funderat på att istället anlita en flyttfirma en gång för alla? Personligen har jag flyttat ett tiotal gånger och jag kan bara konstatera att det är alltid lika jobbigt att kånka på alla möbler, flyttkartonger och växter. Varenda gång inbillar jag mig att ”det nog inte var så jobbigt” eller att det verkligen tar sån tid som jag tyckte sist, kanske går det smidigare och lättare den är gången? Jag har ju trots allt bara ett tiotal flyttkartonger, troligtvis. Men nej, det var varken lättare eller gick fortare förrförra gången jag flyttade (trots att jag bodde i lägenhet på 57 kvm) och nej det var inte ett tiotal kartonger utan snarare ett trettiotal. Därför bestämde jag mig nu senast (för 5 år sedan) att jag för första gången skulle anlita en flyttfirma i Borås, för det var där jag bodde då.

Effektivt med flyttfirma

Jag kan tala om att jag ångrade inte en sekund eller en enda krona när jag väl hade bestämt och begärt offert från flyttfirman. De var väldigt proffsiga och var ute hos mig för att kontrollera bohaget som skulle flyttas ett par veckor innan. Då fick jag också låna ett antal flyttkartonger som jag annars hade varit tvungen att köpa, nu kunde jag börja packa redan två veckor innan flyttdatum så det kändes inte särskilt betungande den här gången. När dagen D (eller F som i flytt kanske) kom så hade jag märkt ut vilka möbler som skulle plastas in och det gjordes samtidigt som de bar ut övriga möbler och kartonger till lastbilen. Det hela tog knappt en timma sedan var lägenheten tömd.

Anlita flyttfirma med rotavdrag

Självklart passade jag på att utnyttja anlitandet av flyttfirman med rotavdrag. Hur smidigt som helst, flyttfirman drar av och anmäler summan så det behöver man inte ens tänka på. Jag betalar bara den summan som blir efter avdraget. Jag kan tala om att nästa gång (om det nu blir någon mer flytt) så tänker jag inte ens tveka på om jag ska anlita flyttfirma eller inte, jag kommer aldrig att göra hela arbetet själv någon mer gång. Det tycker jag inte att ni ska göra heller, så begär en offert redan nu om ni ska flytta om ett par månader.