En pool till sommaren

Vi har börjat fundera på att skaffa oss en pool till sommaren. Det kanske låter konstigt att fundera på det nu mitt i kalla grå höstrusket. Men om poolen ska vara klar när det börjar bli varmt är det hög tid att börja planera.

Frågor vi ställer oss är:

  • På vilken plats ska poolen vara?
  • Vilken typ av pool – nedgrävd eller ovan mark?
  • Ska det vara trädäck runt poolen?
  • Hur stor ska den vara?
  • Hur mycket ska vi göra själva?

Nedgrävd pool / Markpool

Det vi kommit fram till är att vi måste ha en nedgrävd pool, som även brukar kallas markpool. Vi vill ha ett stort trädäck från huset och runt hela poolen och eftersom det inte är någon nivåskillnad måste det bli en markpool. Exakt var poolen ska stå har vi inte bestämt, det finns ett par alternativ att välja mellan. Vi ska be firman som vi ska köpa poolen av att komma hit och ta drönarbilder för att kunna placera in poolen digitalt på ett par olika platser. Vill du veta mer om markpooler, kan du läsa mer här >>

Storlek på pool

Vi ska ha en pool som är så pass stor att vi kan vara ett tiotal personer i den samtidigt. Men ju större pool, desto mer vatten går det åt och desto mindre trädgård får vi. Så lagom är bäst. I meter vet jag inte exakt med det hoppas jag poolfirman kan hjälpa oss med.

Vilket jobb ska vi göra själva

Efter att noga ha övervägt hur vi ska göra har vi nu bestämt oss för att leja bort hela arbetet. Vi tror att det kommer gå snabbare och bli effektivare.

Vi tror i slutändan att det dessutom blir ett bättre jobb och att vi kommer få en snyggare pool när proffsen får göra jobbet.