Möblera hemma

Att möblera hemma har blivit till lite av en konst som många känner stolthet över. Det spelar ingen roll ifall det handlar om hur garderoben är strukturerad eller hur vardagsrummet är inrett. Det viktigaste är att möblerna speglar en själv och ens personlighet.

Det kan vara allt från bord som går att fälla ut, soffor som går att dela på och TV-bänkar med inbyggda högtalare till höj och sänkbara skrivbord, vanliga köksskåp och sängar som kan gömmas undan i väggen.

Just gömma möbler eller förvandla möbler till något helt annat är något som är nästan magiskt och man blir lika förvånad och chockad varje gång man ser förvandlingen. Det kan vara saker som en soffa som förvandlas till ett bord, eller så kan det vara en stol som kan ändras till en hylla. Möbler som går att förvandla till andra möbler är dock inget nytt, faktum är att det har funnits i flera decennier. Den levnadsplats där dessa blev vanliga var i husvagnar, där man kunde (och fortfarande kan) ändra matbord och tygsoffor till en säng för två, tre stycken. Med den tekniken kunde man spara på yta, som annars hade varit trångbodd.

På senare år har det också blivit populärt att styla om sitt arbetsrum/kontor. Arbetsrummet ska numera innehålla saker som förut inte ansågs vidare viktiga eller ens nödvändiga. Exempel på sådan inredning är exklusiva stolar med inbyggd massage, höj och sänkbara skrivbord, bordslampor i alla möjliga former och färger, med mera. Helt klart är att kontoret är och börjar bli allt mer personligt. Skulle inte vara förvånande ifall någon har en minikyl ståendes jämte datorn när denne arbetar. Ett snabbt och smidigt sätt att få i sig dricka och tilltugg utan att behöva lyfta mer än ena armen.