I Sommarsverige kan man inte ha nog med golvfläktar

Jag minns än sommaren för tre år sedan när det var så otroligt varmt under sommaren. Alla svenskar satt och svettades och alla butiker hade slutsålt när det kom till fläktar. Vis av de erfarenheterna så köpte jag ett par golvfläktar året efter och de används flitigt. På gott och ont verkar det som att somrarna i Sverige kommer att se ut så här framöver. Det är ju inte så hemskt många dagar som är helt outhärdliga, så jag kan inte riktigt övertyga mig att installera AC. Då får golvfläktar göra jobbet  och de gör det bra.

Fattigmans AC enligt sydasiatisk modell medelst golvfläktar och is

Jag bodde under en tid i Thailand och där var det ju alltid lika varmt som våra varmaste dagar. Där lärde jag mig ett knep som funkar överallt på jorden. Om man placerar en skål med is framför golvfläkten så blir det inte bara en luftström som kyler kroppen, utan det blir en kall luftström som kyler hela rummet. Mycket billigare än AC och du har alltid nära till is för saften. Se bara till att ha ordentligt med is i frysen.

En frisk fläkt i kvava rum

I år tröttnade jag på att flytta runt fläktarna mellan rummen utan jag köpte helt enkelt så jag har golvfläktar i alla rum. Och en på balkongen med. Små smidiga fläktar i sovrummen och rejäla kraftfulla golvfläktar i vardagsrummet och köket. Det är synd att man alltid lyckas hitta anledning att klaga på värmen, men en del sommardagar är ju helt outhärdliga. Med rätt golvfläkt blir de lite mer uthärdliga om du frågar mig. Nu kommer vintern så sakteliga, men snart så kommer mina golvfläktar att stå på fullt blås igen, jag tror nästa sommar blir lika varm som den som var.

Kommentarer är stängda.