Letar efter nån som kan installera solpaneler

Vi har bestämt oss för att satsa på solenergi som en av våra elkällor. Men nu gäller det att hitta ett företag som kan hjälpa oss med installationen. Inte det lättaste tycker jag.

Jag har Googlat på solpaneler Stockholm och får ett väldigt blandat resultat. Vet inte hur jag ska söka för att få ett mer relevant svar. Det finns många företag som verkar installera solpaneler i Stockholm och hur ska man veta att man väljer den bästa?

Kanske måste jag utöka sökningen till installatör solpaneler Stockholm. Då borde en del konstiga resultat försvinna. Får göra det ikväll efter jobbet. Jag kan ju inte sitta här och Googla, haha.

Jag har hört att det finns många som inte är så seriösa och som säljer paneler i sämre kvalitet. Och satsar man ganska stora pengar på detta vill man ju ha bra kvalitet som håller i många år.

En annan sak jag också hört är att man ska se till att det är svenska montörer som gör jobbet. Helt enkelt för att man då vet att de får avtalsenlig lön och att det är lättare att kommunicera med dem när det installerar solpanelerna. Jag tror visst att t ex polacker kan göra ett lika bra jobb som en svensk, kanske t om bättre i många fall. Men jag vill vara säker på att allt går juste till och det gör det väl inte alltid med utländska arbetare.

Det braiga med att skapa sin egen el är att man är nästan självförsörjande på hushållsel. Under sommarmånaderna när det är mycket sol kan man sälja överskottet till sin elleverantör och då täcka nästan alla kostnader under vinterhalvåret när solen inte riktigt räcker till. Sen känns det ju också bra att bidra till en bättre miljö förstås. Var och en av oss måste ju hjälpa till så att vi kan rädda klimatet.